Steampunk, принт и дишащи дрехи за лятото

09.05.2013г.

Steampunk, принт и дишащи дрехи за лятото

Повече от 80 човека дойдоха на модно дефиле и салса в Планет клуб де лукс в София на 8 май.


Какво се случи в Планет арт подиум?  - в близък план публиката видя 30 тоалета от най-новата колекция на една от най-атрактивните ни дизайнерки - Аксел Харди, повече от 60 бижута на 23 годишната steampunk  дизайнерка – Златина Гочева и 8 от най-красивите шалове на Искра Георгиева Арт – българката, която стана лице на Сваровски за Балканите.  

 

Вечерта бе украсена от изложба „Нежност и вдъхновения” на художника Лили Иванова, добър приятел на Арт Виза България.

 

Под ритъма на салсата бяха споделени много истини, разказани много красиви истории и най-важното София намери ново място за приятно прекарване на времето и релакс.

 

Steampunk бижута, вдъхновени от мистиката на насекомите и красотата на флората с механизми и части от часовници на Златина Гочева отблизо, изглеждаха още по-аристократично, отколкото повелява викторианската епоха. Потърсихме причините и стигнахме до извода, че до тук почти всички часовници, които Златина използва за направата на своите бижута са руски или швейцарски, от периода 1950-1980. Допълнителните механизми и части поръчва от Америка и Великобритания. Камъните Сваровски са чарът и блясъкът пък, на който трудно може да устои всяка жена, а това прави бижутата сякаш още по-магнетични - www.godesignjewelry.com

 

 

"Трябва повече да се вслушваме в себе си и да претворяваме всичко красиво изпречило се на пътя ни незабавно", сподели за Планет арт подиум харизматичната и атрактивна българска дизайнерка Аксел Харди. За 8 минути пред очите на публиката, тя успя да създаде модерна плетена рокля от 8 плетени правоъгълника – без игла и конец, и получи заслужени бурни аплодисменти.

Аксел се занимава с мода от 15 години, а дишащите дрехи, които създава се продават в София, Велико Търново и интернет: http://axelhardyboutique.com/ Боите за боядисване на преждите, които използва, са изключително натурални – от природата, затова дрехите й са и още по-търсени. „Най-важното е, че са удобни и приятни на носене и пипане”, коментира авторката и още, че имаме вроден вкус и стил, за който могат да ни завиждат всички.

 

Шаловете на Искра Георгиева Арт, бяха финал на ревюто - картини пренесени върху  коприна и кашмир. Искра прави принтове на своите най-продавани картини, не от комерсиализъм, а защото счита, че всяка жена заслужава да бъде и в прекия и в преносния смисъл на думата възприемана като картина: http://www.iskraart.com/

 

Установихме на практика, че латино-танците  са едни от най-приятните начини да се откъснеш от монотонното ежедневие и да рекалсираш приятно. „Страст, вдъхновение и хармония” я нарекоха салса инструкторите Анджела Медзикян и Деян Димитров.

 

Оказа се, че в школата на SalsaXpression от година време танцуващите салса са се увеличили повече от 3 пъти. Според Анжи и Деян, всеки има собствена и  индивидуална мотивация, за да го направи, но водеща е приятната атмосфера и релакса. Ако не знаете, салса музиката е смесица от ритми – кубински, африкански и други латиноамерикански такива, които се оформят през 50-те и 60-те години на миналия век, първоначално в Ню Йорк.

Съществуват доста стилове на танцуване, които се открояват предимно по водещия музикален инструмент – LA салса (по-разпространен в момента), кубински, Ню Йорк, и т.н.

А какво е усещането да сте напълно отдадени на танца ли? Отговорът е едно изречение - изключване от околния свят и потапяне в ритъма на музиката и емоцията на танца, което прелива в една безкрайна усмивка.

 

Вечерта донесе 100 лв. ваучер като късмет на Елена Георгиева от София, която спечели наградата на бутици „Аксел Харди” и ще има възможност да избере или поръча нещо уникално за себе си, или за свой любим човек още тази седмица.

 

Не пропускайте следващия Планет арт подиум - на 22 май, в Планет клуб „La Dolce vita”, ул. „Оборище” №1, 22 май, 19.00 часа.

 

За въпроси и участие:

0888197743 / Арт Виза България