„Изкуство без граници – 2013” приключи

29.09.2013г.

„Изкуство без граници – 2013” приключи

Пленерът "Изкуство без граници - 2013" в Несебър и Поморие приключи с 11 номинации за показаното в 5-те конкурсни дни. Художници от цялата страна рисуваха заедно с туристите и показаха креативност и много въображение на платното, като максимално затрудниха журито в определянето на фаворитите.

 

Журито в състав: акад. Никола Манев, проф. Стоимен Стоилов, проф. Благомир Папазов, доц. Михаил Чомаков, доц. Димитър Костадинов и програмният директор на Българското национално радио Иво Тодоров, връчиха 11 награди на съвременни български творци, дошли да окажат на място своето виждане за света и модерността.

 

Първа награда получи Михаела Кръстева - Сакаян. Журито връчи две втори награди - на Ирина Георгиева от Шумен и на Милена Христова от София, а третата награда взе художникът от Русия - Вячеслав Сизьiх.

 

Специалната награда - статуетка "Лотос" отиде при Крум Шаранков, а титлата „Художник на Феста Хотел” получиха:

 - Иван Русев от Горна Оряховица – за хотел Феста Панорама, Несебър

 - Нели Гочева от Бургас – за хотел Феста Поморие Ризорт

 - Симеон Кръстев от София – за комплекс Виа Понтика

 - Росен Поптомов от Бургас – за хотел Феста София

 - Добромира Димитрова от София – за хотел Феста Чамкория, Боровец

 


По примерът на Феста Хотели АД, собствениците на хотел Карлово от Слънчев бряг, специални гости на събитията, също номинираха художник, който да рисува при тях следващата година. Това е Антон Гошев от Благоевград.

 

Честито на печелившите!

 

Събитието бе организирано със специалното съдействие на община Несебър,  община Поморие, които организираха специална празнична програма за участниците и гостите на пленера.

 

Специална благодарност на финал за скулпторът Марияна Кушева – автор на пленерната статуетка, на доайена на електронната музика у нас проф. Симо Лазаров за началното музикално артускорение и специално на безпристрастното жури за обективното журиране.

 

Благодарим на комплекс "Марина Диневи" - Св. Влас за морското пътешествие, на хотел "ВИП Зона" – Созопол за прекрасното посрещане в Созопол, на туристическия комплекс "Замъкът влюбен във вятъра", с. Равадиново за провокацията да нарисуваш и невъзможното и специално на Инвестбанк АД.

 

Благодарим и за трибуната осигурена ни от специалните медийни партньори на събитието: БНТ, БНР и БТА. Още на най-добрите фотографи на България – Хайлайф, които не пропуснаха нищо и направиха съпричастни и артпубликата във Фейсбук на всички красиви моменти преживяни от участниците.

 

Благодарим ви уважаеми приятели, че ни подкрепяхте през цялото време и рисувахте с нас!

 

Откриването и закриването на артфорума бе обезпечено с изключителното съдействие на изба „Черноморско злато”, Кока – Кола Хеленик България Ботълс и „Мес-Ко”, социално отговорни компании – меценати на изкуство, без чиито продукти не можем! 

 

  

Арт Виза България