Чистят природните феномени в Белоградчик

10.04.2012г.

Чистят природните феномени в Белоградчик

Област Видин

 

В Белоградчик правят пролетно почистване преди откриването на новия туристически сезон на новия туристически сезон на 15 април. В списика са природните феномени на територията на общината, Белоградчишката крепост, пещерата "Магура".


По повод началото на новия туристически сезон кметът на Белоградчик Борис Николов се очаква да връчи трудови договори на 13 екскурзоводи на възраст до 29 години и на хора с опит, които са се доказали като специалисти в туристическия бранш и такива, които наскоро са преминали курс на обучение по "Регионална програма за заетост"- уточняват от пресслужбата на Общината.


През време на активния туристически сезон природните феномени в Белоградчишко ще бъдат отворени за посетители с удължено работно време- Белоградчишка крепост до 19 часа, а последната група за деня ще може да посети пещерата "Магура" от 17.30 часа.


Новият туристически сезон в Белоградчик ще бъде открит официално на 15 април, на централния площад в града, с програма, която ще започне в 10.00 часа. Празникът по традиция ще премине под наслов "Ден на туризма".

 

Арт Виза България