Художествена изложба „Страници от живота“ – Албена Димитрова

07.12.2015г.

Художествена изложба „Страници от живота“ – Албена Димитрова

12 платна маслена живопис, текстил, темперни бои и монотипия ще представи благоевградската художничка Албена Димитрова в община Дупница на 9 декември. Изложбата представя заобикалящия ни свят през елементите на фолклора, кубизма и символизма, в богата цветова гама и различни нюанси на настроението. Като цяло акцентира върху традициите и българското и напомня за някои вече позабравени ценности свързани с мястото на текстила в изкуството.

 

Албена Димитрова е един от интересните съвременни художници, които по много интересен начин интерпретират динамичната реалност и традициите.  Творбите й са унисон с предстоящите коледни празници и провокират с неподправеното отношение към света около нас. Родена е в Благоевград, а в рода й има поне 15 художници. Възпитаник е на катедрата по „Изобразително изкуство“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Зад гърба си има  повече 10 изложби.

 

Родният дом, бащиното огнище, приказките на баба и топлият хляб приготвен от нея, символите плодородието и късмета са послания на изложбата. Всяка една от картините сама по себе си е различна и в същото време се обединяват и отразяват различни страници от живота – битови, ежедневни, дори и вълшебни.

 

Изложбата в община Дупница ще бъде достъпна за разглеждане всеки ден (без събота и  неделя) от 8:00 до 17:30 часа. Ценова листа можете да изтеглите от прикачения файл на финал в pdf.

 

 

ДОБРЕ ДОШЛИ! 

 

Откриване: 9 декември, 13:00 часа

Място: фоайето на община Дупница, 2 етаж

 

От Арт Виза Българияprice list Albena Dimitrova - Dupnica municipality - 9 Dec. 2015