Харизматични бижута от перли, кристали и полимерна глина

08.06.2013г.

Харизматични бижута от перли, кристали и полимерна глина

Милена е магистър по Рекламна комуникация и бранд мениджмънт. Да изработва бижута е нейно хоби, с което релаксира и си почива.  Работи предимно с полимерна глина.

 

„Обичам да експериментирам с формите и големините. Разнообразието от цветове при моите бижута е доста голямо, а в допълнение с мъниста и полускъпоценни камъни се получават много оригинални комбинации. Перлите а много подходящи за придаване на мистичност и елегантност на бижутата,  вдъхновяват и допълват елегантния тоалет. Но съвремието и модерността позволяват смесване на повече материали и камъни, което кореспондира модерно на съвременната жена.” - Милена Тонева.

 

Вдъхновенията на Милена идват от ежедневието.

 

 

Милена представи първата си авторска колекция бижута – от полимерна глина и естествени, и кристални перли по покана на Арт Виза България в Планет арт подиум на ул. „Оборище” №1 А в София, на 5 юни 2013 г.

 

Какво са бижутата за теб – украса, задължителен елемент от визията на една жена или нещо по-специално?

 - Смятам, че бижуто трябва да бъде неизменна част от визията на една жена. То е аксесоар, който създава емоция, стил и идентичност. Едни обици, една брошка или едно колие могат да придадат неповторима женственост и нежност на визията всяка жена, да придадат завършеност и изящност на един тоалет.

 

Трудно ли се изработват бижута?

 - Зависи от бижуто. Някои например отнемат много време и нерви. Като във всяка работа има моменти, когато нещата вървят гладко, по-вода има и моменти, когато усещаш, че всичко ти се изплъзва от ръцете и нищо не се случва така както си го намислил. Разбира се в такива моменти, когато не ми върви работата, оставам всичко докато дойде подходящия момент. Всяко бижу е различно, някои стават за 1 час, други ми отнемат няколко седмици.

 

Какво е необходимо?

 - Преди всичко търпение, после талант, любов и увереност в това, което правиш и много желание. Трябва да вярваш в това, което правиш.

 

Трябва ли вдъхновение, за да си добър дизайнер?

 - Разбира се, без вдъхновение нищо не се получава. Не само на дизайнерите, на всеки човек е необходимо вдъхновение, за да има успех в това, с което се занимава.

 

Какво мислиш за модата и визията на жената? Бижутата колко важна част от нейното ежедневие трябва да са?

 - Аз съм от хората, които не робуват на марки, харесвам определени дрехи, но в никакъв случай не съм подвластна на някакви модни течения, които ми се налагат като правилни. Ако не ми допадат, ако не ги усещам, нямат значение. За мен модата е личен избор, правилното съчетание на дреха, обувка и аксесоар. Смятам, че бужутата трябва да присъстват в ежедневието на всяка една жена достатъчно и задължително, за да бъде тя по-женствена и елегантна.

 

Може ли да ни направят бижутата по-уверени?

- Да, едно бижу може да ни направи определено по-уверени, по-дръзки, по-женствени, дори по-спокойни.

 

Как трябва да подбираме подходящите бижута, които носим?

 - Това вече е въпрос на личен избор. Накои предпочитат елегантни и дискретни бижута, други залагат на по-големи и ексцентрични. Смятам обаче, че въпреки личния избор и вкус, бижутата трябва да са съобразени и с положението ни в обществото, с ображдащата ни среда, местата и поводите, на които присъстваме.

 

А как да се предпазим от кича?

 - Сложен въпрос, тъй като всеки човек има различна представа за кич. Общо взето трябва да се доверяваме на собственото си чувство за красота, естетика и т.н., не да робуваме на някакви тенденции, да не спотайваме собствените си вкусове, чувства и емоции защото се подчиняваме на други. И все пак всичко това трябва да бъде и в комбинация, както споменах преди малко с положението, което заемаме в обществото и поводите на които присъстваме, иначе рискуваме да станем за смях в очите на околните. А целта на едно бижу и на една дреха е точно обратната – да привлече погледите и дори завистта на околните.

 

В какво се изразява модерността за теб – нови дрехи и бижута, скъпи дрехи и бижута или има нещо друго?

 - За мен модерността се изразява в това да се чувствам добре в една дреха, да ме прави щастлива, привлекателна и преди всичко да ми бъде удобна, няма значение дали тя е скъпа, евтина, нова или стара. Това е въпрос на личен избор и вкус. Не винаги новите или скъпите дрехи и бижута за синоним на модерност, въпреки че коя жена не обича да купува нови дрехи и аксесоари.

 

В повече ли ни е суетата и робуваме ли на предразсъдъци?

 - Да си суетен в известна степен не е лоша черта, стига да е рамките на нормалното. Относно предразсъдъците мисля, че всеки човек  ги има, важното е да не се стига до вманиячаване, защото тогава рискуваме да изгубим собствената си уникалност и харизма.

 

Твоите изкушения в живота какви са, освен новото ти хоби? – с какво мислиш да експериментираш от тук нататък?

 - Много изкушения и мании имам в живота си, наистина. Като типичен представител на зодия Дева бързо се запалвам по някаква цел и търся начини за нейното постигане или усъвършенстване. За еспериментиране не съм мислила дългосрочно, оставям се на момента. Общо взето правя бижута почувствам, че има какво да материализирам като идеи, че имам подходящата емоция за това.

 

Арт Виза България

Снимка: Арт Виза България