Фотоизложба на Чарли Чаплин ще се открие в Габрово

07.04.2014г.

Фотоизложба на Чарли Чаплин ще се открие в Габрово

С изложба - фотоконкурс ще отбележи годишнината от рождението на великия комик Чарли Чаплин музеят „Дом на хумора и сатирата” в Габрово. Поводът е  125 годишнината от рождението на забележителния актьор и 100 години от откруването му за киното. 


В столицата на хумора – Габрово се намира единственият в България паметник на Чаплин. Оригиналната композиция е дело на акад. Георги Чапкънов и се намира в Парка на смеха до Дома на хумора и сатирата. Паметникът на най-великия комик на всички времена е любима атракция и неизменно място за снимки за спомен на туристите, които години наред не спират да му отдават заслужена почит. Със своя талант на актьор, режисьор, композитор и продуцент великият комик бележи цяла епоха в киноиндустрията и печели сърцата на милиони зрители по цял свят.

 

Любителите на комедиите ще имат възможност да видят откъси от популярните неми филми, в които Чаплин умело изгражда образа на емблематичния си герой – Скитникът. Екипът на Дома на хумора е подготвил и камерна изложба от фонда „Хумор на народите”, която ще представи карикатури, малки пластики и живописни платна, пресъздаващи образа на великия комик.

 

На финал най-добрите фотоси от изложбата „Аз и Чарли в Габрово” ще получат награди, информиерат организаторите от Дома на хумора и сатирата.  Богато илюстрирана презентация във вечеррта ще покаже малко известни и любопитни факти от личния му живот, срещите му със знакови личности от епохата, историите по създаването на най-известните му филми и многобройните паметници по цял свят, издигнати от признателни почитатели на неговото изкуство.

 

Арт Виза България