С изложба на певицата Христина Маркова бе открита сесия на Oбщински съвет - Петрич

19.06.2015г.

С изложба на певицата Христина Маркова бе открита сесия на Oбщински съвет - Петрич

Изключително уважение към изкуството и българските артисти демонстрира за пореден път община Петрич, като даде възможност сесията на общинския съвет да бъде открита нестандартно с изложба – песен на славея на Пиринско – Христина Маркова. Певицата подреди 27 картини в общината като част от инициативата насочена към българските общини и институциите на Арт Виза България – „100% България – докосни изкуството”  и показа как позитивното изкуство, в съчетание с позитивни комуникации, могат да променят всичко. Специални пожелания към гостенката отправиха зам.-кметът по „Култура и здравеопазване” в Петрич – д-р Николай Георгиев, секретарят на общината – Туфчо Сандъкчиев, председателят на Общински съвет – Петрич - Благой Калъпсъзов и авторът на музиката и аранжимента на едноименната песен на певицата, дала заглавие на изложбата – известният композитор и певец, родом от Петрич - Владислав Вълчев. Изложбата ще гостува на града на кестените до 18 юли 2015 г. и може да бъде разгледана всеки делничен ден от 9:00 до 17:00 часа в сградата на общината.

 

"Всъщност „На сърце ме зографисай” е песен по стихове на големия наш поет Георги Савеклиев и музика на моя много добър приятел и колега - Влади Вълчев. Посветена е на град Петрич и с нея участвах преди години на фестивала "Златен кестен"... Тогава бе запята от публиката… Изложбата ми със същото име в общината сега, има за цел да обърне хората към изкуството и да ги направи по-усмихнати и позитивни в отношението си един към друг. Допада ми това, че младите творци, които работят с Арт Виза намират различни форми на изява и срещат нови почитатели в институциите и българските общини. Процесът е креативен и необходим на обществото ни. Виждам, че публиката е будна и информирана, а изкуството се цени и това е повече от прекрасно. Отдавна да имаш картини в дома си не е лукс, а проява на добър вкус. Това трябва да проумеем… Щастлива съм, когато мога да споделя с хората хубава картина или песен. Харесва ми, когато ме свързват с позитивни инициативи. Смисълът на живота е да даряваме любов ...” – мисли на певицата Христина Маркова споделени на откриването на изложбата в община Петрич.

 

Арт Виза България изказва специална благодарност на община Петрич и кмета – инж. Вельо Илиев за подкрепата към българското изкуство!

 

Добре дошли на изложба!

 

Арт Виза България

На снимката: Христина Маркова и Владислав Вълчев