Реалистична живопис на художника Стефан Готов в хотел Тринити

16.05.2015г.

Реалистична живопис на художника Стефан Готов в хотел Тринити

Изложба „Живопис - пейзажи” в 14 картини представя младият художник Стефан Готов от Плевен в Банско – в хотел Тринити. Темите, които вълнуват художника са и социални, и духовни, а дори надсетивни. Смята че изкуството трябва да подпомага духовния растеж на човека. Изложбата е паралелна с тази на неговата колега от София – Вероника Дърова, като двамата умело балансират художествена и еко насоченост.

 

Мотивацията в случая не е просто удовлетворение на егото, но двигател на развитие на човечеството и обръщането му към природата. Комерсиализирането на съвременното изкуство за Стефан е неизбежен процес, който със сигурност ще изостри сетивата на публиката и ще накара добрият творец да бъде по-взискателен към себе.  Не крие, че професията на художника според него днес е застрашена много сериозно от кризата и много творци пренебрегват таланта си в името на оцеляването, затова се доверява на интерактивните нови динамични форми на комуникация с публиката, която се предоставя от галериите, а през последните години и от много хотели и институции …

 

Иначе художникът е последовател на руските класици и ренесансовите автори. Обожава „передвижники“ – Васнецов, Репин, Левитан, Шишкин и др.  В този ред на мисли най- голямото му предизвикателство е да достигне нивото им.

 

Изложбата ще гостува в хотел Тринити в Банско до 15 юни 2015 г. Ценова листа на картините можете да изтеглите от прикачения файл.

 

Добре дошли!

 

Още за автора:

 

Стефан Готов е роден 1978 г. в Плевен в семейство на поетеса и офицер от “БА”. През 1986 г. се премества за постоянно в София.

От малък рисува и тази му страст се превръща в професия.  Завършил е НБУ специалност „Графичен дизайн” и втора специалност „Живопис”. Характерно за работите му е, че се придържат към класическия реализъм в структурно и композиционно отношение.

Има участия в девет колективни изложби, сред които стенописна реализация в Перник пред дома на културата и мозайка – стенопис, инсталирана в главното фоайе на НБУ.

Участва в два пленера на “Арт Виза България” през 2014 г. и с последващи колективни изложби на НБУ в БТПП – София и Радио Благоевград.

По важни участия:

  • участие в изложба „Порив за бъдещето” на НБУ в БТПП по проект „Изкуството в действие” – модерно изкуство за модерни хора, гр. София
  • участие в изложба „Бачево днес”, гр. Благоевград
  • участие в пленер „Римска баня”, с. Баня, общ. Разлог
  • участие в пленер „Каста белла” на АРТцентър „Бачево”, с. Бачево, общ. Разлог
  • самостоятелна изложба „Живопис” – Тринити Спа Хотел - Банско / Арт Виза България


price list - St. Gotov / hotel Trinity