Първото модно събитие за годината в Банско отличи 4 топтоалети

15.02.2015г.

Първото модно събитие за годината в Банско отличи 4 топтоалети

На 14 февруари в хотел "Тринити" – Банско се проведе първото голямо изнесено модно събитие в страната за в годината на Дървената овца. Шест български дизайнери показаха своето виждане за модата през 2015 г.  и демонстрираха нагледно повече от 70 официални, вечерни и ежедневни тоалети пред гости на хотела и топзимния ни курорт. Идеята  бе част от специална празнична, музикална, поетична, винена и вечер на влюбените: "Ако те има теб!", в която специално жури с помощта на публиката излъчи официален тоалет №1, артистичен тоалет№1 и практичен тоалет №1. Имаше и специална награда - тоалет на публиката, както и много награди от празничната томбола, осигурени от специалните партньори на вечерта: винарска изба „Братя Минкови”, ГРАВЕ България Животозастраховане ЕАД,  козметична компания „Тианде” и моден салон „Перфект”.

 

Призът официален тоалет №1 спечели рокля на дизайнерката Алекс Кирилова. За артистичен тоалет бяха номинирани два тоалета – розова рокля-туника с панталон от новата колекция официални облекла за 2015 г. на дизайнерката Мария Петкова и аутфит дизайнерски тоалет на Нов български университет. Практичен тоалет №1 стана плетен панталон с бюстие и жилетка на талантливия български дизайнер - Милена Вельова, част от нейната миналогодишна колекция Прет а порте – Париж 2014.

 

Наградата на публиката получи дизайнерката Тери Георгиева, за официална рокля „Александра” в черно и бяло с камъни и черна дантела, демонстрирана от нейната колежка Алекс Кирилова.

 

Специален принос за красотата на празника в хотел „Тринити” имаше винарска изба „Братя Минкови”, която осигури за гостите на хотела вино от най-новата си колекция „Етно”. А холистичните бижута от енергийната колекция „Магията на любовта” на дизайнерът Меги Колева хармонизира енергията на всички присъстващи по уникален начин в центъра на залата за ревю. Акцентът „любов” не бе случаен, защото кристалите, от които са направени бижутата са от най-енергийните места планетата ни: Перу, Бразилия, Тибет, Мароко. Така вечерта „Ако те има теб!” се превърна в истински празник на модата и влюбените, със сериозен шанс събитието да се превърне в традиция.

 

Специална благодарност за изключителното присъствие на момичетата от музикален клуб „Силвана Денс” и ръководителят на трупата - Силвана Ханджийска, които цяла вечер се грижиха за настроението на публиката. Голяма благодарност и за участието и показания професионализъм на гост-дизайнерите: Мария Петкова, Милена Вельова, Александра Кирилова, Тери Георгиева, Мария Онтева, Меги Колева и масйторския клас по "Мода" на проф. Нели Митева от Нов български университет.

 

Ревюто – спектакъл „Ако те има теб!” е 10-то модно събитие в портфолиото на Арт Виза България – медиа и галерия.

 

Арт Виза България