Не носете парцали, ще се загубите в тях!

08.06.2013г.

Не носете парцали, ще се загубите в тях!

Жана Кошева е дама със стил и дизайнер психолог, които вдъхновява. На пръв поглед критична и безкомпромисна, но всъщност много либерална и демократична по отношение на желанията на клиента. Ако имате проблем с визията и стила си, тя ще ви помогне да намерите това, което ви е нужно, за да изглеждате перфектно. Може и да ви сложи на диета за известно време, но тя ще е приятна – вегетарианска. „Няма такова нещо като няма значение колко тежиш. Естетиката е водеща и всичко си има цена.” – е категорична Жана.

 

Не е трудно да изглеждаме добре и дрехите да ни носят самочувствие, без да е нужно да даваме цяло състояние за тях. Просто всеки трябва да намери своя дизайнер – консултант, според нея.

 

В Планер арт подиум тя показа 5 тоалета от лятната си колекция за 2013 г. и обеща да провокира публиката с още 15 съвсем скоро, които Арт Виза България се ангажира да покаже в специален албум.

 

За публиката на Планет арт подиум Жана даде кратко интервю:

 

Какво те вдъхнови за колекцията, която видяхме?

 - Аз съм дизайнер. Всичко ме вдъхновява: живота, парчето плат, емоциите...

 

За какви поводи е и за какви хора?

 - Избрах вечерни летни рокли, защото жените имат нужда да са по-изразителни, по-красиви и по-секси. Това забелязвам аз като тенденция това лято.

 

Как да чуваме правило модните съвети, за да не изглеждаме смешно?

 - Ако не се чувствате добре в дрехите, които сте облекли, най-вероятно има сериозна причина за това. Доверявайте се на шестото си чувство. Едно голямо огледало никога не е излишно. Най-важното е да изразим себе си и да се чувстваме добре.

 

Как да избираме дрехите за себе си?

 - Важното е да подчертаем или да прикрием правилните части на тялото си. Хубаво е да имаме реална оценка за себе си.

 

Има ли забранени цветове в ежедневието?

 - Не може да има! Цветовете показват настроенията ни или създават такива. Е, тук не говорим за дрескод, изискван на работното място, например.

 

Коя е универсалната дреха за теб?

 - Няма такава. Всеки повод изисква подходящата дреха.

 

Дреха табу имаш ли? – такава, която не би облякла никога.

 - Не носете парцали, ще се загубите в тях. Освен, ако не искате да се скриете.

 

Позволи ни да надникнем в твоя гардероб – твоите тоалети кой ги шие и с кого се съветваш понякога какво да промениш в него?

 - Гардеробът ми е като на всяка жена – пълна лудница, много дрехи и никога няма какво да облека. Много от дрехите си ги шия сама или тормозя колегата Иван Панайотов. Доверявам се на мнението му често, защото засега не ме подвежда и околните ме харесват, а и аз одобрявам решенията му. Той е моя дизайнер...

 

Уморителна ли е професията на дизайнера?

 - Дори не можете да си представите колко. Това са 24 часа работа и ако не ми стига времето ставам с 1 час по-рано, но обожавам работата си и не си представям, че мога да върша нещо друго.

 

Накрая, имаш ли любим дизайнер, който следиш като развитие и можеш да посочиш като добър пример?

 - Не! Това може да те направи доста зависим и докато се усетиш да си започнал да копираш работата му.

 

Арт Виза България

На снимката: Жана Кошева и Иван Панайотов/ Диско БГ