Неотразими през лятото с рисувани шалове от коприна и бижута от полимерна глина

23.06.2013г.

Неотразими през лятото с рисувани шалове от коприна и бижута от полимерна глина

Шалът може да направи всяка жена уникална и запомняща се, а оригиналното бижу да добави необходимия чар и блясък. До този извод стигнаха гост-дизайнерите на шестия Планет арт подиум – Елена Белова и Вера Костова.


На 19 юли в Планет клуб Елена показа феерична лятна колекция рисувани рокли от коприна и памук, и нова колекция ръчно рисувани шалове. Основният тон беше бял, но цветовете преливаха от всеки модел на дизайнерката - художник, която от няколко години рисува с четката вместо върху платно, върху рокли.

 

„Бях на 15 и мечтаех да стана художничка. Бях приета в приложни изкуства, специалност текстил и там се увлякох по модата. Научих се да шия, да плета,да рисувам на коприна, да тъка,  а също и да правя щампи. В онези времена модата беше уникална, но и много дефицитна стока. По-късно в художествената академия усъвършенствах тези умения и поставих начало на дизайнерската си практика.” – това сподели Елена Белова за любопитните гости.


Другата ни дизайнерка – Вера Костова, която от 3 години прави бижута, разказа как е сбъднала своята мечта да бъде себе си и да прави това, което обича. Вера организира и работилници за бижута в София, които са достъпни за всички./  http://veraart.wix.com/veraart

 

 

Леките прозрачни материи, още по-пъстрите багри в ярки тонове, асиметрията, комбинацията късо и дълго, и непременно шал, които може да играе различни роли и а бъде и арт допълнение към тоалета, ще бъдат хит тази и следващата година гласи последната актуална прогноза от юнския арт подиум в София, предшестващ седмицата на модата в София.

 

Още констатации:

„Смятам, че в последните 10 години голяма част от българските дами неглижират външния си вид и това може да се обясни с икономическата криза, напрегнатия живот и стреса. За съжаление гардеробът  се допълва все повече с „втора употреба” и евтини китайски „дрехи” с много ниско качество.” – Елена Белова, дизайнер.

 

„Българската мода все още е консервативна и не доверява на възможностите на своите дизайнери” – констатира певицата Виолина Кодева, която влезе в ролята и на моден анализатор за изданието ма модното ателие.

 

„Не е скъпо да имате бижута направени специално за вас. Много е важно да носят в себе си любов и положителна енергия. Символиката също е важна: пеперудите носят промяна и трансформация, фламингото -  любов и щастие, водното конче фокусира върху настоящия момент и постигане на целите с лекота...” – съвети на Вера Костова.

 

Публиката на Планет подиум пък заключи, че модата е нещо прекрасно, което може да ни помогне да се намерим по-лесно и да подчертаем характера и отношението си към околните и света.

 

Хубаво е да знаем кое наистина ни отива, кои са нашите цветове и форми, затова не пропускайте срещите с дизайнерите на Планет арт подиум. За съвети по и-мейл можете да ни пишете на: info@art-visa-bulgaria.eu

 

На същия адрес можете да изпращате и снимки на ушити от вас дрехи, които можем да покажем на живо в следващи издания.

 

 

Арт Виза България и Планет клуб