Надя Димчева с екоизложба в Клуб Хотел МУРИТЕ

16.02.2015г.

Надя Димчева с екоизложба в Клуб Хотел МУРИТЕ

Изложба „Дифузия” на талантливата художничка Надя Димчева бе подредена в Клуб Хотел МУРИТЕ – гр. Разлог. Авторката е възпитаник на Нов български университет и е завършила живопис, стенопис, пластични форми, история на изкуството, съвременно изкуство в НБУ.

 

За Надя изкуството прилича на пламък, към който си притеглен от усещането за  светлина и топлина. То е първо избор, а след това професия. „Чрез изкуството интерпретираме света около нас и отраженията му в самите нас. Хората на изкуството изпращат послания, споделят прозрения именно чрез творбите си.” – коментира Надя Димчева като не забравя да наблегне, че удоволствието от завършената картина е сладко-горчиво: „Добре ти е, но и малко страшно. Питаш се, как ще я приемат хората, когато застанат пред нея.”

 

Сегашната й изложба в хотел МУРИТЕ е проекция на последните й търсения на причините и следствията на динамичните промени в света на човека и природата. „Между ада и рая”, „Абсент”, „Тотеми” са заглавия риторични въпроси, които фокусират върху чистотата на посланията на новите хора. Цикълът е изключително експресивен и въздействащ благодарение на комбинацията от различни техники - акварел в съчетание със сух пастел, маслени бои и акрилни пасти, текстилни бои върху коприна.

 

"Контрасти" е едновременно екопослание, критика и равносметка на нашето отношение към природата и самите нас, поглед към душата и сърцето на човека и покана за диалог! Възможностите за промяна за явни и особено внушителни в картините: "Надежда за живот", "Гейзер", "Магичен свят", "Езерото" и "Целунати от слънцето".

 

Изложба "Контрасти" ще бъде в Клуб Хотел МУРИТЕ до 25 март 2015 г. Цевова листа изтеглете от прикачения файл на финал.

 

Арт Виза БългарияPrice list - Nadia Dimcheva