Модната фотография не се учи в университета, караокето също

23.05.2013г.

Модната фотография не се учи в университета, караокето също

В поредното четвърто издание на Планет Арт Подиум публиката се запозна отблизо с две от последните колекции на Модна къща "Тело". Специално за гостите на събитието „Тело” организира томбола, чрез която подари една рокля по избор от представените колекции, две професионални фотосесии, един професионален грим и бутилка качествено вино. Специална фотосесия за събитието засне топ фотографът Алберт Барух.

 

Дизайнерката Яна Димова представи “Love birds” – елегантна колекция, вдъхновена от пролетта и подходяща както за ежедневна употреба, така и за вечерни мероприятия. Ефирните материи впечатлиха многобройните гости на събитието и заслужено спечелиха аплодисментите им.

 

Колекцията “Night sensations” на младата дизайнерка Магдалена Ваклинова впечатли присъстващите със стил и финес. Изработените от дантела, коприна, шифон и солей модели са подходящи за официални и вечерни събития, сподели дизайнерката.

 

Младостта на дизайнерките бе приятна изненада за публиката и тя по достойнство оцени таланта на находките на Модна къща „Тело”.

 

Първият моден фотограф разпитан на планет дивана в Планет арт подиум Алекс Манчев, който бе и в основата на модното шоу на 22 май, призна пред почитателите на модната фотография, че тя е първо усет към красивото и естетичното, а после техника и лъскав имидж. „Да си моден фотограф означава да разбираш от мода, да имаш чувство за естетика, да си наясно с актуалните тенденции, материи, цветове и да обичаш да снимаш дрехи. Да си моден фотограф е призвание, то е нещо, което те тегли от вътре. Не можеш да учиш за това в университета - или си, или не си.” – коментира Алекс.

 

Провокиран от модата и различното в нея, той от година и половина е двигател и криейтив директор на Модна къща „Тело”, ориентирана изключително към млади дизайнери със смели  идеи. Като такъв не спира да работи за уникалния стил на всяка колекция, следи за модните тенденции, води преговори с магазините, организира събития и се грижи за имиджа и развитието на марката. Поздравления, Алекс! – добре се справяш.

 

По отношение на слаби момичета в модните списания с анорексичен вид, Алекс коментира, че отдавна да си толкова слаб не е модерно и в Европа все повече се налагат моделите с нормално телосложение. „И аз самия харесвам "по-закръглени" момичета в личен план не мога да скрия това, че съм почитател на красивите женски бюстове.” – още едно лично откровение. 

 

Другият специален събеседник в Планет арт подиум бе актьорът Иван Матев, подпомогнал  вдъхновението на творческия екип на Арт Виза България и наистина най-добрия караоке водещ сред актьорите. Проверихме и установихме, че Иван е и изключителен певец и артист. На сцената е от 1996 г. Бил е рекламно лице на БТК, водещ на кулинарно предаване, светски репортер, режисьор, консултант. Преподавател е  по актьорско майсторство. Участва и във филмите: „Под прикритие”, „Отплата”, „Етажна собственост”, „Стъклен дом”. От 2010 г. до днес реализира успешно собствено караоке шоу “Super Lubo’s Karaoke”.

 

За любопитната публика на Планет Супер Любо бе откровен, че караокето не е работа за DJ. Водещият на караоке в цял свят се нарича КJ и е нещо средно между пеещ комик и тон инженер. Още: караоке е вид социално пеене със съвсем различни правила. Измислено е  Япония през 70-те години на м.в. с цел японците да научат английски език. На караоке човек отива, за да разпусне и да се изяви и всеки получава своите аплодисменти, съветва Супер Любо.

 

„По десетобалната давам на изкуството и музиката осмици, защото знам, че можем повече. На държавната политика в областта на културата пиша 1, с особено мнение!” – бе малката критика на Иван, пардон на Супер Любо.

 

Организатор на събитието е Арт Виза България.

 

Не пропускайте следващото издание на Планет арт подиум на 5 юни. Мястото е известно: Планет клуб „La Dolce vita”, ул. „Оборище” №1.

 

Вход свободен.

http://www.planetclub-bg.com/sofia/pages/planet_sofia_extras.html

 

Начало: 19.00 часа.


Очакваме ви!

 

Арт Виза България

Снимка: Алберт Барух