МОДЕРЕН артсеместър за художници ОРГАНИЗИРА Корпоративен университет КАРОЛ

10.04.2014г.

МОДЕРЕН артсеместър за художници ОРГАНИЗИРА Корпоративен университет КАРОЛ

Арт Виза България е специален медиен партньор и гост-лектор на събитието!


Лекции,  артшопи,  индивидуална  работа  по  проекти,  работа  с  нови  медийни  артплатформи,  изграждане  на  личен  бранд,  интерактивно  практическо  обучение  по финанси и артмениджмънт, организирани в креативен семестър в 3 седмици - от 12 до 30 май 2014 г., предлага Корпоративен университет КАРОЛ.


Идеята на инвестиционния посредник КАРОЛ е да подпомогне изграждането на нов тип култура у българския творец обърната към икономиката на знанието, финансите, парите, финансовата грамотност и култура, и съвременните модерни пазарни модели, и платформи за позициониране на изкуство.


Вижте програмата тук:

Участниците в най-новата образователна инициатива ще рисуват и създават това, което мислят. Проектът на Карол криейтив предвижда амбициозна триседмична програма, в която  в  специален  семестър  безплатно  ще  обучава  творци  –  художници,  приложници и артисти да управляват умно парите си, и как да получават достатъчно информация, и знания  за  финансовите  услуги,  и  инвестиционни  възможности  в  света  на  изкуството.


Ако  смятате,  че  творците  са  над  тези  неща,  грешите.  А  да  управляваш  личните  си финанси е повече от изкуство, нали?

ВНИМАНИЕ ТВОРЦИ - поредица артшопи ще пресъздават наученото от вас и всеки със своите изразни средства на изкуството, в което е най-добър, ще може да представи своите идеи за финансовото мислене на поколението F. Дали то ще е само във Facebook или ще включва F-thinking? Именно ново мислене, отношение към знанията и възможностите е това, което ще развива и провокира различният артсеместър чрез вашите преживявания, и лично участие!

Произведенията,  създадени  по  време  на  креативното  обучение,  ще  бъдат  изложени в  клиентския  салон,  който  ще  се  превърне  в  Артсалон,  за  да  стигнат  посланията  до повече хора. На всяка творба ще бъде даден шанс да намери своя собственик на цена определена лично от автора й! Домакините няма да взимат комисионна и ще се радват изкуството да намира повече последователи.

На финала ще има албум с интересни истории и експонати, послания, нови прозрения и философски  размисли  за  модерната  финансова  култура  на  новия  дигитален,  и динамичен  свят,  в  който  знанията  са  най-ценния  капитал,  а  въображението  и креативността са търсени, и желани във всяка област.

Как да кандидатствате?

1. Изберете три свои творби и ги снимайте.

2. Подгответе мотивационно писмо: защо искате да сте част от Артсеместър и какво очаквате?

3. Напишете кратка творческа биография.

4. Изпратете ги на education@karoll.bg до края на месец април.

На сайта на Карол можете да видите още информация за проекта. За допълнителна информация можете да се свържете с ръководителя на проекта Милена Петкова на тел. 02 4008 293.Какво казват първите кандидати за участие в Артсеместър:

  • Инициативата е повече от интересна. Такава връзка между изкуството и бизнеса, направена като обучение и то разработено, специално за артхора не е имало до сега. Това е новаторски подход, който ще даде на участниците ново поле за изява, нови мисли, нови идеи. Поздравления за корпоративния университет на Карол!
  • Възможността да бъдат изложени творбите на участниците в помещенията на ФГ Карол дава голям шанс те да добият известност, да се видят от сегмент от хора, които трудно бихме срещнали и завели в галерии, работилници и ателиета, освен ако нямаме лични контакти с тях. Въпреки участието ми в изложби с преподаватели и студенти, смятам, че това е добър шанс за всеки творец.
  • Факт е, че българинът има нисък стандарт на живот и въпреки това нивото на спестените средства във влогове се увеличава. Но какво да правим с тези пари? Не е ефективно те да стоят в банките и да разчитаме само на лихви, а не сме запознати с другите начини на увеличаване на спестяванията. Дори и да чета публикации по темата смятам, че е предимство да се получават отговори на възникналите въпроси, а този семестър се надявам да запълни тази липса. Темите, заложени в програмата на семестъра застъпват в голяма степен празнотите в тази област. Надявам се, след семестъра да имам решение на тези въпроси и да получавам от парите си повече ползи, което ще ми позволи да инвестирам в нещата, които ме интересуват, а именно изкуство и дизайн. Надявам се и последните също да ми носят финансови ползи, а това е добър вариант да направим живота ни по-привлекателен!
  • Поздравления за Артсеместър! Звучи като невероятна възможност за нас хората, които се занимаваме с изкуство и сме толкова далече от финансите. Няма човек, който да не се нуждае от подобни знания – за личните си пари, за собствените си спестявания, а за хора със свободни професии, това е уникален шанс да научат нещо, при това творейки. Подходът на Карол е впечатляващ – с такова уважение и внимание към творците, всяка тема е мислена и насочена към полезност. Наистина адмирации!

 

Успех на всички творци с модерно мислене, които ще бъдат първия випуск на Артсеместър КАРОЛ!

 

 

Арт Виза БългарияПрограма