Легенди за туризъм във Видин

28.10.2011г.

Легенди за туризъм във Видин

Област Видин

 

Проект "Легенди за туризъм" има за цел да  популяризира римското културно наследство на територията на 2 държави – Сърбия и България, в регион Кула – Зайчар - Видин. Ще се осъществява под ръководството на  община Кула, в партньорство с  Регионален център за устойчиво развитие и предприемачество – Тимок от Зайчар, Сърбия и Сдружение център за иновации и развитие - Видин.

 

Сред резултатите от инициативата е и подобряване икономическото положение и благосъстояние на населението в този район чрез засилване на културния туризъм, посредством популяризиране на туристически маршрути свързани с използване наследството от Римската империя. Финансовата рамка е 119 хил. евро, продължителността - 12 месеца или до 2  август 2012 г.

Предстои да бъде направени маркетингово изследване за нуждите от туристически продукт в региона и предлагането му в страната и чужбина и историко-етноложко  такова - за търсене на общите легенди между трите римски крепости в трите града Кула, Зайчар и Видин.

 

По проекта се предвиждат да бъдат изработени интерактивна карта, табели и уеб портал, който да може да се ползва на няколко езика и който да позволява бъдещите потребители на туристическите услуги да правят заявките си по интернет за пътувания и визити до трите римски крепости: Кастра Мартис, Гамзиград - Ромулиана и Бонония - Баба Вида.

 

 

Автор: Арт Виза България