Колекция „La Diva” – блясък, грация и гаранция за прекрасни спомени

21.04.2013г.

Колекция „La Diva” – блясък, грация и гаранция за прекрасни спомени

Марияна Панайотова е различна, екстравагантна и екзотична. Тоалетите с марката ElMari са магическо преплитане на талант и въображение, на изразителни материи, съчетани с нетрадиционен поглед и визия. В резултат се ражда дръзка красота, цветно предизвикателство и романтика, която ни облича с уникалност.

 

Последната колекция на дизайнерката - „La Diva” е вдъхновена от лукса и блясъка на Холивуд през 30-те години. Тогава Холивуд става модна сила чрез костюмите създавани за кино индустрията. ”LaDiva” е блясък, изкушение и достъпна грация и красота.

 

 

 

Предизвикано интервю с Марияна Панайотова - нетрадиционно за модата

 

Мариянче, каква колекция e „La Diva”?

 - Тя е ярка и много красноречива колекция, вдъхновена от лукса и блясъка на Холивуд през 30-те години. Тогава, когато Холивуд става модна сила чрез костюмите създавани за киноиндустрията. ”La Diva” е съвременен екранен блясък.

 

Твоите модели за какви жени са предназначени?

 - Моята мода е нетипична и много различна.Тя е предназначена за дамите с изтънчен характер и изразена индивидуалност независимо от възрастта.

 

Как да сме сигурни, че сме модерни и актуални при толкова много избор и дизайнери днес? 

 - Всеки има правото да избира сам стила и дрехата, с която ще бъде облечен, както и дизайнера, който импонира на стила му. „Да си модерен” е въпрос с много въпросителни, но аз вярвам, че всяка жена носи  усета си към модерното на подсъзнателно ниво. Трябва само да го провокираме. Всяка жена с малко повече мисъл може да бъде много женствена, много стилна, авангардна, предизвикателна и каквато още тя си пожелае.  Трябва да сме отворени за цветовете, за мисълта и да се доверяваме на сетивата и интуицията си.

 

Да коментираме принтовете, цветовете и това което ни предстои в лято 2013?

- През това  лято ще бъдат актуални принтове с животински шарки, флорални и геометрични елементи, и добре познатия ни поп арт мотив. Цветовата палитра е много разнообразна: от бежова роза, каки, крем, златисто-бежово, цвят на горчица, тюркоаз в различните му нюанси. Но бялото и черното са акцент при аксесоарите.

 

Как трябва да изглежда една съвременна дама?

 - Облечена с вкус и в същото време модерно, но и удобно. Излъчването и увереността са много важни, усмивката и не на последно място истинският мъж до нея.

 

Как да се предпазим от кича?

- На пръв поглед това е клиширано понятие, но като се замислим колко много световно известни дизайнери създават модели претрупани от детайли, акценти,  многоцветни десени и принтове можем да стигнем и до изводи, че и това може да изглежда красиво:)… Самата аз обичам еклектиката и съчетавам повече от два цвята или нюанси в роклите си, както и различни стилови вдъхновения. Въпреки това съветът ми е: не съчетавайте повече от два стила в един ансамбъл и не добавяйте повече от един акцент, за да избегнете наистина кича. Внимание може да се привлече и по-друг начин…

 

Толерираш ли личното творчество и претворяване на стари тоалети в нови?

 - О да! Това и аз  самата съм го правила много пъти и навярно ще го правя и занапред. Това считам, че е един много креативен творчески процес, който дава самочувствие и удовлетворение от промяната. Но се изискват и много  дизайнерска мисъл, познания в различните модни техники и често ръчна работа. Една такава дреха може да струва много повече от готовата рокля от магазин.

 

Кога една дреха трябва да изчезне от гардероба ни?

- Тогава, когато престанем да се чувстваме удобно в нея.

 

А кога трябва да започнем да пазим диета?

 - Когато усетим, че любимата ни рокля не ни е вече по мярка.

 

Вярна ли е още поговорката: по дрехите посрещат?

 - О да! И то в наши дни това се оказва сериозен проблем все по-често!

 

Защо най-много са черните дрехи, които се предлагат в магазините? Не мислиш ли, че дизайнерите сте виновни за това да имаме 70% черни дрехи в гардероба си?  

 - Защото това е една сигурна индустрия с реализирани продажби! Черната дреха  преди всичко е за хората, които не се осмеляват да експериментират и тя е най –добрия, лесен и сигурен път да се тушират недостатъци на фигурата.   Но не мисля, че дизайнерите сме виновни. Просто са много хората, на които им липсва смелост да бъдат различни и предпочитат да останат скрити в масовката!

 

Добре, какви цветове да изберем за себе си? И как да ги отстояваме? 

 - Не се притеснявайте от това да експериментирате и да бъдете различни, защото само така можете да намерите себе си и да се развивате. Експериментът и новото трябва да приемаме като крачка напред към нашата увереност и самочувствие. Така е и с дрехите и с цветовете. Но често цветността на визията и мисленето са въпрос на характер и креативност.

 

А как да се научим да живеем в хармония със себе си?

 - Аз вярвам, че хармонията е нещото към което цял живот се стремим и това ни прави щастливи. Хармония е реализацията на личността, любовта, доброто здраве, приятелите и най-вече позитивното мислене и вдъхновение. Това е и моята рецепта за щастието.

 

 

Арт Виза България