Излъчват аудио-визуалния спектакъл "Звук и светлина"

29.04.2012г.

Излъчват аудио-визуалния спектакъл

Област Велико ТърновоАудио-визуалният спектакъл "Царевград Търнов - звук и светлина" ще бъде излъчен на 30 април от 21.00 часа.


Първото излъчване е през 1985 г. в чест на 800-та годишнина от въстанието на братята Асен и Петър. Музикалната тема наслагва последователно мисли за създаването на Българската държава, борбите за нейното укрепване, както и мирния градивен труд на свободолюбивия български народ.


Миналата година министърът на икономиката, енергетика и туризма Трайчо Трайков присъди наградата за принос в развитието на културния туризъм на Международното изложение "Културен туризъм 2011" във Велико Търново на аудио-визуалният спектакъл "Царевград Търнов - звук и светлина". Призът бе по повод 25-годишнината на спектакъла, проектиран и реализиран от българо-чешки екип под ръководството на известния български кинорежисьор Въло Радев и чешкия му колега Яромир Хник.


Заради провеждащите се строително-монтажни дейности на площад "Цар Асен" спектакълът може да бъде наблюдаван на 30 април, понеделник, от улиците "Никола Пиколо" и "Иван Вазов" – до Катедрален храм "Рождество Пресвета Богородица", както и от ул. "Теодосий Търновски" (пътя към ВТУ "Св. св. Кирил и Методий").

 

Арт Виза България