Изложба за Земята на 24 април в Дома на хумора и сатирата в Габрово

23.04.2014г.

Изложба за Земята на 24 април в Дома на хумора и сатирата в Габрово

„И все пак тя се върти...” е името на изложбата, с която Дома на хумора и сатирата в Габрово ще отбележат деня на Земята тази година. Забележителното твърдение на Галилей е нарисувано изключително атрактивно от френския художник Лаконик, който е специален гост на България и габровци.

  

Творецът с интересен псевдоним е привърженик на визуалните интерпретации на различни житейски проблеми и умее да казва „много неща с малко думи”. Гостувал е с изложби от нестандартно изкуство и пространствени инсталации в родната си Франция и в редица европейски страни. В България идва за първи път да представи серия от 20 творби. Всички те предизвикват размисъл за въздействието на хората върху нашия общ дом - планетата Земя и негласно апелират към повече отговорност за опазване на природата и света, в който живеем. В допълнение към изложбата Лаконик ще представи и най-новото си произведение – видеофилмът „Земята поразява”, в който авторът излага своите гледни точки към отношенията Човек – Природа. 

 

Изложбата ще бъде допълнена с 12 графични постера от художествения фонд „Хумор на народите” на Дома на хумора и сатирата, информират организаторите. Със свои изпълнения в събитието ще се включат още възпитаници на Музикалната школа “Prima vista” с преподавател Елена Вълкова.

 

Време и място на събитието – 24 април 2014 г., 17.30 ч., зала 7 на Музея „Дом на хумора и сатирата”.


 

Арт Виза България