Изложба "Поколения" събра ценителите на изкуството в БТПП

04.11.2014г.

Изложба

В Българската търговско-промишлена палата бе открита изложба „Поколения”  на проф. Екатерина Русинова и гл. ас. д-р Калина Христова – преподаватели в Нов български университет. Изложбата включва 19 графики и рисунки, изпълнени блестящо с различни техники. Заслужено художничките  получиха много аплодисменти, цветя и внимание от страна както на свои колеги и студенти, така и в лицето на секретаря на БТПП – Васил Тодоров, открил събитието, Ралица Базайтова - специален гост от Министерство на културата и доц. Валентин Савчев – ръководител на департамент „Изящни изкуства” в НБУ.

 

Любопитно е, че авторките са майка и дъщеря. И двете работят с класически и съвременни графични техники в областта на портрета и тематичните композиции. Произведенията включени в цикъла издават голяма творческа близост и излъчват много емоция.

 

„Това, което правят колегите, трябва да се види от повече хора, защото комуникацията на творбите в цикъла е особено силна, ценна и смислена”, коментира доц. Валентин Савчев.

 

Изложбата е част от академичния проект на БТПП и Арт Виза България – медиа и галерия „Изкуството в действие” – модерно изкуство за модерни хора, който представя на фокус творците на НБУ и ЮЗУ „Неофит Рилски” в динамична бизнес среда. Всички творби се продават.

 

Графичният цикъл ще бъде на разположение на посетители и гости на БТПП до 27 ноември 2014 г., всеки делничен ден от 9:00 до 17:30 часа.

 

Добре дошли!

 

Арт Виза България

Снимка: Арт Виза България/ д-р Калина Христова, проф. Екатерина Русинова, доц. Валентин Савчев и Васил Тодоровprice list exhibition