Изложба "Изкуство без граници - 2013" гостува в Поморие

19.10.2013г.

Изложба

11 картини от пленер "Изкуство без граници - 2013" ще гостуват от 19 до 31 октомври на Читалище "Светлина - 1939" в Поморие. Изложбата е част артпартньорството на община Поморие с Арт Виза България и Феста Хотели АД, които тази есен бяха организатори на най-голмия пленер по българското Черноморие. провеждан някога до сега.

 

"Може би следващата година пленерът трябва да се проведе още в началото на лятото, за да може идеята да приобщи повече туристи и гост художници от чужбина", коментира зам.-кметът на Поморие - Илия Джингов. Той отправи и ново предизвикателство пред пленеристите на "Изкуство без граници" като обеща да осигури за следващата година цяла крайбрежна стена дълга повече от 100 метра, а художниците на свой ред да покажат уменията си да рисуват и с графити, а не само с акрилни и маслени бои върху платно.

 

До тогава предстоят още няколко специални събития за пленеристите на първото издание на артконкурса: филмът посветен на съвременното изкуство и съдбата да си художник - "Предсказание или ралност" изработен от Арт Виза България, който БНТ ще излъчи на 3 ноември във времето на "Неделя x 3" - от 12.30 до 15.30 часа. От 4 ноември, понеделник, в хотел феста София пък ще бъдат експонирани и всички пленерни картини нарисувани под открито небе от творците на "Изкуство без граници - 2013" в Несебър, Поморие, Созопол, Св. Влас и Равадиново.

 

Припомняме, че домакини на форума бяха хотел Феста Панорама в Несебър и комплекс Феста Виа Понтика в Поморие, специални медийни партньори - БНТ, БНР и БТА, фотографи - Хайлайф медиа, а основен организатор бе Арт Виза България - медиа и галерия. 

 

"Няма спирка за твореца, четката и сърцето знаят пътя към светлината и трябва да им се доверим" - заключи преди да замине за Париж тази седмица, председателят на журито - акад. Никола Манев. Творците на новото време трябва да имат самочувствието, че са посланици на култура и по-добро бъдеще бе неговата препоръка и пожелание към всички настоящи и бъдещи участници в "Изкуство без граници".

 

 

Арт Виза България