Идилия за българското село и природа представя в авторска изложба в Банско Вероника Дърова

20.05.2015г.

Идилия за българското село и природа представя в авторска изложба в Банско Вероника Дърова

Авторска изложба „Живопис” представя в хотел Тринити – Банско, столичната млада художничка – Вероника Дърова. Вероника е възпитаник на НБУ и заедно със своя колега Стефан Готов реализира една своя мечта да представи своите виждания пред туристическа публика за екосредата, от която има нужда човечеството, за да живее по-хармонично и на по-високи вибрации. 16-те картини на Вероника ни препращат към българското село и екосъобразния начин на живот, към друга мотивация, която зарежда със светлина и много любов. Изложбата ще бъде на разположение на гостите и посетителите на хотел Тринити в центъра на Банско  до 20 юни 2015 г.

Рисуването за Вероника освен творческият процес е и необходимост. „Нямам нужда от специална мотивация, нося потребността за този вид изразяване в себе си. На професията на художника гледам като на вълшебство, което не е дадено на всеки, защото всъщност изкуството е проникването в един по-висш свят, духовен свят различен от този на обикновения човек. А истинското изкуство, което идва от сърцето издига и облагородява човека, докато всяка друга негова проява е бягане от истинската му същност и изкривяване. Не ми харесва това, че съвременното изкуство може днес в голямата си част е комерсиалирано, подобно на много други сфери на културният ни живот. Но има и творци, които са дoбър пример за младите художници като мен и благодарение на които и аз поех този нелек път към усъвършенстване на красотата и създаването на нови проекции и позитивни реалности… Живеем в непрекъснато променящ се и модернизиращ свят, така че и общуването с публиката трябва да се променя и да се търсят нови, различни пътища за представянето на съвременните творци. Един добър пример за търсенето на нова среда са проектите и възможностите, който представя Арт Виза България и аз благодаря, че съм част от тях. Надявам се да продължим да си сътрудничим с Арт Виза и занапред.” – откровение на един дъх на Вероника Дърва.

Тя няма любим художник, но се старае да работи със свои собствен почерк и бяга от стандартните норми. Мечтае изкуството да стане път към духовно израстване и усъвършенстване за повече хора. Вярва и че само това може да накара публиката да преоткрие общуването с твореца.

 

Добре дошли в хотел Тринити  в Банско и се насладете на идилията „Живопис” на Вероника Дърова!

 

Арт Виза България

 price list - Veronika Darova - Basnko