Дишащи дрехи за лятото предлага Аксел Харди в колекция лято – есен 2013

09.05.2013г.

Дишащи дрехи за лятото предлага Аксел Харди в колекция лято – есен 2013

Трябва повече да се вслушваме в себе си и да претворяваме всичко красиво изпречило се на пътя ни незабавно, сподели за Планет арт подиум харизматичната и атрактивна българска дизайнерка Аксел Харди.

 

За 8 минути пред очите на публиката, тя успя да създаде модерна плетена рокля от 8 плетени правоъгълника – без игла и конец и получи заслужени бурни аплодисменти!

 

Аксел се занимава с мода от 15 години, а дишащите дрехи, които създава се продават в София, Велико Търново и интернет: http://axelhardyboutique.com/

 

Багрилата за боядисване на преждите, които използва, са изключително натурални – от природата, затова дрехите й са и още по-търсени. „Най-важното е, че са удобни и приятни на носене и пипане”, коментира авторката и още, че имаме вроден вкус и стил, за който могат да ни завиждат всички.

 

На какви цветове си залагаш за сезон лято – есен 2013? 

- Заложила съм в новата си колекция на натуралните екрю – типични за памук, естествена коприна, лен. Антично кафявото ме провокира и го показвам в деликатен меланж, има и задължително бяло, а принтове показват пролетта и лятото върху фино ленено плетиво с естествена вискоза. Посланието на колекцията ми е: красота, класика, комфорт!

 

Картините върху дрехи са новата провокация за теб. Да очакваме ли още една ексклузивна колекция до края на годината, вдъхновена изцяло от изкуството?

- Да, може би трябва да очаквате и такава колекция, защото изкуството навлиза все повече в нашия живот и това е добре. Аз работя в изкючителна симбиоза с художника Лили Иванова, която е собственик на бутици за бижута „Делукс” и това неминуемо рефлектира.

 

Какво ще носим това лято - еко дрехи, с еко мотиви или?

- Да, винаги за лятото поради промяната на климата предлагам облеклата да са съобразени с това и да са не само уникални и отличителни като стил, а и много комфортни. Плетивата например позволяват на кожата да диша, затова наричам моите дрехи за лятото – дишащи.

 

В този ред на мисли европейска ли е българската мода, Аксел? В крак ли сме с всички тенденции?

 - Може да се каже, въпреки че имам какво да се направо още по въпроса. Мисля, че за творците няма граници. Разликата е в начина на организиране на нещата при различните държави – това създава нивото и възможностите. Това което искам да кажа на българските творци, е да бъдат смели, да бъдат себе си и да отстояват идеите си. Трябва и повече да се вслушваме в себе си и да претворяваме всичко красиво изпречило се на пътя ни незабавно.

Облеклата и стила, които създавам, са за ежедневна употреба и могат да помогнат на всяка жена да бъде в хармония със себе си и околния свят. С подходящи аксесоари, плетивата, които изработвам могат да се използват и за по-специални поводи. Доволна съм, че клиентките ми са щастливи в моите дрехи и ги носят със самочувствие.

 

А за мъжете какво предлагаш? – може да те обвинят в дискриминация.

 - Винаги съм имала идеи за мъжки и детски облекла. Дори в момента предлагам малки серии от натурални материали за мъже. В перспектива са заложени и мъжки и детски еко колекции.  

 

Може ли споделиш дрехи на кои дизайнери има в твоя гардероб, освен твои?

 - Отдавна съм почитател на Levis jeans и съм респектирана от тяхната история за създаване на марката. В гардероба си имам много плетени облекла – типично моя стил… По-интересно е като че ли да споделя какво никога не бих облякла, а това са лъскавите облекла, без значение на кой дизайнер са и колко струват.

 

Какво обичаш да правиш като не работиш?

 - Да прекарвам време с най-скъпите ми хора и да се наслаждавам на всеки миг с тях.

 

Любимо ястие?

 - Салата с авокадо.

 

Любима напитка?

 - Водата. Не мога без нея.

 

Любима музика?

 - Заклет фен съм на Бон Джоуви. Скоро съм на концерт:).

 

Арт Виза България