Вдъхновяваща визия за деловите хора предлагат студенти на НБУ в БТПП

03.02.2015г.

Вдъхновяваща визия за деловите хора предлагат студенти на НБУ в БТПП

Студентите от бакалавърска програма "Мода" на НБУ откриха ревю - базар в БТПП.  30 аутфит - тоалети изработени от тях в последния месец и вдъхновени от най-добрите световни модни имена, ще бъдат разпродадени до 10 февруари на символични цени, а средствата от тях ще послужат за нова колекция. Това коментира преподавателят по конструиране на облекло в НБУ Татяна Георгиева. Всички млади дизайнери бяха на откриването на изложението в Палатата и обещаха още една серия - уникати до края на месец май 2015 г. Първите поздравления младите дизайнери получиха лично от председателят на БТПП Цветан Симеонов.

 

Изложението е творческа работа на студентите  и резултат от майсторския клас на проф. Нели Митева. Миниколекциите са изработени от 40 студенти групирани в 15 екипи. Тоалетите са инспирирани от големи имена в модата като: Владимир Каралеев, Стела Макартни, Арис Ван Херпен и др. Предназначени са за деловата жена и деловият мъж, а на всеки етикет е написана инспирацията на дизайнерът вдъхновител.

 

Сред специалните гости бяха гл. секретар на БТПП Васил Тодоров, председателят на Национално сдружение на малкия и среден бизнес в туризма – Веселин Банковски  и художникът Виолин Неделчев.

 

Изложението – базар „Мода НБУ” ще продължи до 10 февруари 2015 г.

 

Арт Виза България