Богатите българи с лукс имоти в Малага

24.05.2012г.

Богатите българи с лукс имоти в Малага

Област София-градБогати българи са започнали да оглеждат и купуват курортни имоти в Испания. Цените на жилищата в южната част на страната около Малага са се сринали двойно от началото на кризата и нови, луксозно обзаведени апартаменти в туристически комплекси се продават за около 2000 евро на квадратен метър. В паралел на новата мода на пазара на недвозимите имото средната цена на луксозните имоти по Българското Черноморие се движи в рамките на около 2600 евро на квадратен метър.


Най-често заможните българи правят запитвания за апартаменти на стойност между 150 000 и 300 000 евро и къщи от 1,5 млн. евро, каза Константин Бобчев, който представлява испанските предприемачи у нас. Той обяснява, че купуването на имотите става най-често със спестени пари, тъй като в Испания на чужденци трудно се дава ипотека. Испанските агенти предлагат и гъвкава собственост, т.е. един имот да бъде закупен от няколко собственици.

 

Още за топ дестинацията на Испания - Малага: тя е един от най-големите градове на Южна Испания и една от най-важните туристически дестинации на Испания, Европа и Средиземно море. Малага е столицата и географският център на Коста дел Сол, туристическа зона, която се простира от Нерха до Манилва, със 160 км плажна ивица. Нейното население е 547,105 жители през 2003 г. Благословена е от слънцето, което свети почти непрестанно, пищно осветен, той е град, осеян с широки булеварди, високи палмови дървета, оживен нощен живот, богат на исторически паметници, музеи и ресторанти с прекрасна морска кухня.


Малага е и родното място на известния испански художник Пабло Пикасо. 

 

Арт Виза България