Артсеместър КАРОЛ – финансова провокация за творци

14.04.2014г.

Артсеместър КАРОЛ – финансова провокация за творци

"Ние имаме два избора: може да изкарваме прехраната си или може да създаваме живота си." - Джим Рон

 

Хората на изкуството обикновено са от тези, които създават живота си. Нещо повече – създават нов живот с таланта си. Те са необикновени хора и виждат нещата по необикновен начин. Дори и във време, когато както казва Питър Фиск сеизмични размествания трансформират пазарите – нови технологии, икономики и култури преобръщат очакванията и мечтите на хората. „Оцеляването и успехът изискват да изследвате местата, в които никой бизнес не е стъпвал, да бъдете по-любознателни и творчески настроени – да виждате нещата по различен начин и да мислите различни неща. Започнете с невъзможното, действайте – и то ще стане възможно.”

 

Това ще се опитат да правят в Артсеместър топ финансисти с артхората. Артсеместър е най-новият проект на Корпоративен университет Карол, който през май за първи път се отваря за хора на изкуството. Те не просто ще учат, за да получат финансова грамотност, а ще мислят като модерни хора, провокирани от новите знания, които ще получат и ще участват в създаването на нова култура. В артшопи след всяка лекция ще правят брейнсторминг, който ще им помага да осмислят наученото и да търсят заедно идея за творческо пресъздаване чрез различни изразни средства.

 

Д-р Стефан Серезлиев, университетски преподавател и изследовател по реклама, визуални комуникации и брандинг е гост-лекторът, който ще помогне на участниците в изграждането на личен бранд. Мария Любенова, на която предстои докторска защита в ЮЗУ, ще представи медийни платформи за изкуство и динамичен артмаркетинг. Милена Стратиева, която до скоро беше част от екипа на M3 College, ще покаже в един от артшопите как да поднасят…лимонада.

 

Какви хора могат да кандидатстват?

Добре дошли са всички със свободни професии и студенти, занимаващи се с изкуство.

 

Какво ще научите?

Как работят финансовите пазари, защо е важно и как да управлявате парите си, изкуство ли е инвестирането, подходящи ли са фондовете за хората на изкуството, как изкуството работи за парите и как парите работят за изкуството?

 

От кого ще го научите?

От топ мениджърите на компаниите в групата на Карол и гост -лекторите.

 

Как?

Чрез обучение – лекционна част и артшопи-брейнсторминг.

 

Какво ще правите?

Ще учите и творите. Ще се превърнете от  Art Thinkers във Financial Thinkers.  С брейнстормингът ще превърнете индивидуалната творческа работа в екипно генериране на идеи, които ще пресъздадете с вашите си изразни средства.

 

Кога ще се случи?

От 12 до 30 май. Първите две седмици – от 12 до 23 май ще има присъствени занятия в Артсеместъра, а последната седмица ще е свободна за финализиране на индивидуалните работи.

 

Какво ще стане с вашите творби?

Ще бъдат изложени в Артсалона на Карол. Всяко едно произведение ще може да бъде купено по цена определена от вас, която ще получите в пълен размер, без никакви комисионни от страна на организаторите. Ще имате още една възможност да стигнете до различна аудитория и публика.

 

Колко ще струва?

Участието за одобрените кандидати е напълно безплатно.

 

Как можете да кандидатствате?

Изпратете свое арт CV, мотивационно писмо – защо искате да се включите в проекта, какво очаквате от него, какво е вашето изкуство и какво бихте създали по време на Артсеместъра, още три снимки на ваши творби, с които искате да ни спечелите.

 

Очакваме вашето представяне и кандидатури на education@karoll.bg

 

Вижте програмата:

http://karoll.bg/obrazovanie/korporativen-universitet-karol/art-semestr/

 

За допълнителна информация: Милена Петкова, ръководител на проекта 02 4008 293, и-мейл: education@karoll.bg

 

 

От Арт Виза България