"Под Пирин родена" - изложба на певицата Христина Маркова в Струмяни

12.04.2015 - 12.05.2015г.

Авторска изложба ще представи за Великден в община Струмяни по проекта „100% България – докосни изкуството” певицата Христина Маркова.

 

Христина е с корени от с. Илинденци, общ. Струмяни и е много щастлива, че събитието е част от празниците по повод 37 рожден ден на общината, тази година.

 

„Изложбата" Под Пирин родена" представя картини, които са много скъпи на сърцето ми- пейзажи от родното ми място, от родното място на дедите ми- Солунско, Бяло море... Македонското девойче се усмихва от портретите…” – сподели тя в аванс и пожела на всички много здраве, любов и сили да се справят с предизвикателствата на живота.

 

Откриването на събитието ще бъде съпроводено от миниконцерт на певицата на празничната сцена пред общината в с. Струмяни, от 16:00 часа на 12 април.

 

 

В ролята си на художник, тя отговори на няколко въпроса на Арт Виза България:

 

Христина, има ли общо между картините и песните ти и как те допълват двете изкуства като човек и жена?

-  Има, разбира се.Това съм аз, радваща се на живота, обичаща, обичана....И песните и картините ми са отражение на душата ми. Благодарна съм на Бог, че ме е създал такава, каквато съм. Песните и картините са като терапия, от която имам нужда,като балсам за чувствителната ми душа.

 

Как изглежда творческия процес при създаването  на една картина през твоите очи?

- Това е магия, която не може да се опише. Вдъхновението ме води. Усещането е изключително приятно.

 

Любими теми и сюжети?

- Пейзажите , които рисувам са реални може би само в сънищата ми, защото са много цветни и магични...Обичам да рисувам и портрети..

 

Любими художници?

- Ще спомена моя преподавател от ЮЗУ Аргир Манасиев,който е прекрасен творец. Вдъхновяват ме и картините на Пламен Бонев.

 

За кого рисуваш?

- Рисувам от малка.Винаги рисувам , за да изразя още по- добре себе си. Най- вече - рисувам за удоволствие и хората, които обичам.

 

Арт Виза България