"Институционални комуникации и публичност"


КАЛЕНДАР:

27.05.2017 г. / гр. Благоевград - бизнес център, ул. "Иван Михайлов" №1, 7 ет., зала ПАРА (10:00 - 16:00 часа, с 2 кафе паузи)

 

ЗА ЗАПИСВАНЕ: 0888197743

ЗА ДАННИ ЗА ФАКТУРА: ТУК или на и-мейл: art.visa.bulgaria@gmail.com

ЦЕНА ЗА ЕДИН УЧАСТНИК: 90 лв.


ОПИСАНИЕ:

Обучението включва работа с текстове и информационни масиви на институции и организации; със специализирана информация и анализи; прогнози; диаграми. Касае правилното организиране на текста и максимално съдействие на публиката за неговото точно и ясно възприемане и разбиране през хипертекст, мултимедия и нова интерактивна среда. Специфичният език на институциите затруднява и днес журналистите. Работата с институциите не е лесна първо заради специфичната терминология с която оперират различните ведомства, а след това заради липсата на правилна организация и подаване на информационния поток навън от институциите, към хората, медиите, организациите и бизнеса, за които реално е предназначен.

 

Модули:

  • насоки за писане на статия и информация в уебсреда
  • запознаване с принципите и правилата за писане на журналистически материал за дигитална медиа
  • регулативни механизми

 

Модулът разглежда комуникациите в институционалните сайтове като проекция на нов вид социален диалог. Самите институционални сайтове са нов вид обществени и образователни медии, но в същото време са и регулатори на новите процеси на глобализация и трансформация на новото дигитално общество.

 

ЛЕКТОР: д-р Мария Любенова